wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 6 جمادى الثانية 1442   |   Tuesday 19 January 2021
Rumusan Kandungan Surah an-Nur
  Surah an-Nur adalah surah ke-24 dalam al-Quran. An-Nur bermaksud ‘Cahaya’  Tujuan utama surah an-Nur diturunkan adalah untuk mendidik manusia menjadi umat yang terbaik kerana manusia dilahirkan ke
IKRAM Ajak Keluar Dari Kebekuan Tradisi kepada Inovasi
Seri Kembangan, 22 September. Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) mengajak mesyarakat keluar dari belenggu kebekuan yang bersifat tradisi dan seterusnya melahirkan umat Islam yang sentiasa berfikiran kreatif dan
Jaga Adab, Elak Provokasi Dalam Berbincang di Media Sosial
Dalam kehangatan perbincangan isu-isu di media sosial, kita melihat pelbagai respon diberikan netizen dalam mengemukakan pandangan masing-masing. Walaupun ada yang memberi respon yang baik dan rasional, tidak kurang
Time to look for alternatives on home ownership?
Conventional thinking dictates that each family in this country should own a home. That has been an acceptable norm as a roof over one’s head is considered a basic necessity. A house is an appreciating asset that can
Sunday, 17 April 2016 08:00

Bengkel Fotografi Asah Bakat Muda

Rate this item
(0 votes)

bengkel foto asah bakat

⁠⁠⁠17 April - Bengkel Asas Fotografi telah diadakan di Surau Al-'Izzah Taman Samudera, Batu Caves. Bengkel anjuran bersama KRT Taman Samudera A Fasa 1 (TSAF1) Surau Al-'Izzah serta IKRAM Daerah Batu ini disertai oleh 19 orang dari kalangan belia dan remaja.

Bengkel yang berlangsung selama satu hari ini dikendalikan oleh Amir Farid Sabuddin, jurufoto Misi Kemanusiaan Aqsa Syarif ketika ke Gaza.

Di awal program, saudara Amir Farid berkongsi mengenai fungsi asas kamera, teknik serta prinsip dalam fotografi. Saudara Amir Farid juga sempat berkongsi foto-foto yang didapatinya sepanjang misi kemanusiaan di Gaza.

Di sebelah petang pula, peserta-peserta diberi tugasan amali untuk menghasilkan foto mengikut tema-tema yang disediakan.

Tahniah kami ucapkan kepada peserta-peserta yang hadir. Semoga ilmu yang didapati dari bengkel sehari ini digunakan secara beretika dan tidak disalah guna. Antara yang turut hadir meraikan Bengkel ini ialah Lt Kol Mohd Yusoff Sadri, Pengerusi KRT TSAF1, Hj Wan Mohd Zukri, Setiausaha Surau Al-'Izzah dan Akmal Fadhil, Pengerusi Jawatankuasa Media IKRAM Batu.

Read 1396 times Last modified on Saturday, 28 May 2016 14:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Wilayah

Pertubuhan IKRAM Malaysia Wilayah Persekutuan

Jalan AU1A/4A, 54200 Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +603-42523225

Pejabat Urusan: https://goo.gl/maps/3QSni

Our website is protected by DMC Firewall!