wrapper

Berita Terkini

الجمعة 22 جمادى الأولى 1441   |   Friday 17 January 2020
THEY SEE, THEY LEARN
KUCHING – Seramai hampir 106 orang pelajar sekolah sekitar Kuching telah menerima cermin mata percuma melalui Majlis Serahan Cermin Mata Percuma, They See, They Learn di Mydin Petrajaya, Kuching, Sarawak pada 6 Oktober
Kunjungan IKRAM Media Sarawak ke Pejabat Suara Sarawak
  Kuching, 5 Okt 2019 (Sabtu)-Penggerak IKRAM Media Sarawak telah membuat kunjungan ke Pejabat Suara Sarawak di Metrociity Matang. Pihak IKRAM Media Sarawak berbesar hati kerana mendapat pelbagai input dari segi
Perkampungan IKRAM Muda Sarawak 2019
Kota Samarahan, 28-29 September 2019- Seramai hampir 50 orang aktivis IKRAM Muda Sarawak berkumpul di Perkampungan IKRAM Muda Sarawak selama dua hari di Dewan Suarah Kota Samarahan. Perkampungan ini melibatkan aktivis
UCAPAN HARI MALAYSIA PERTUBUHAN IKRAM MALAYSIA (IKRAM) NEGERI SARAWAK
UCAPAN HARI MALAYSIA PERTUBUHAN IKRAM MALAYSIA (IKRAM) NEGERI SARAWAK 16 Muharam 1441H / 16 September 2019 SAYANGI MALAYSIAKU: MALAYSIA BERSIH  Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum warahmatullahi
Monday, 01 December 2014 08:00

Majlis Graduasi dan Penyampaian Hadiah SRIAAK dan Tadika Nurul Iman

Rate this item
(0 votes)

Penyampaian_hadiah_kepada_para_pelajar_copy_copy_copy.jpg

Sekolah Rendah Islam al-Amin Kuching (SRIAAK) dan Tadika Nurul Iman mengadakan Majlis Graduasi dan Penyampaian Hadiah untuk sesi 2014 pada 23 November yang lepas bertempat di Balai Budaya, Dewan Bahasa dan Pustaka, Kuching. Majlis sebut telah dirasmikan oleh Tuan Haji Sulaiman bin Saikh Kadir, Pegawai Penyelidik, Biro Perkhidmatan Pendidikan, Majlis Islam Negeri Sarawak.

Seramai 550 orang yang terdiri daripada ibu bapa dan pelajar yang menghadiri majlis tersebut. Hadirin dihidangkan dengan lakonan yang mencuit hati oleh para pelajar cilik Tadika Nurul Iman Taman Amina yang mengisahkan kisah kehidupan mereka sebagai pelajar di tadika tersebut.

Anugerah pelajar contoh SRIAAK dianugerahkan kepada adik Puteri Aqilah binti Azman. Majlis seperti ini diharapkan dapat memotivasikan para pelajar untuk lebih cemerlang bukan sahaja dalam bidang akademik, tetapi juga sahsiah pada masa akan datang.

SRIAAK merupakan sebuah sekolah swasta yang ingin mewujudkan suatu sistem persekolahan yang bersepadu antara akademik dan agama yang mampu melahirkan insan cemerlang dan menghayati cara hidup Islam yang sempurna.

Bahasa pengantar adalah bahasa Melayu di samping bahasa Inggeris dan bahasa Arab sebagai bahasa kedua. Ia turut menggunakan kurikulum Kementerian Pelajaran Malaysia (KSSR) dan pengajian syariah termasuklah subjek al-Quran, akidah, sirah, fikah dan lain-lain.

Proses pendidikan yang berteraskan tauhid bagi membina dan melahirkan insan rabbani, berilmu, beriman dan berakhlak mulia serta berkemampuan membentuk diri, masyarakat, negara dan dunia sebagaimana yang dituntut oleh al-Quran dan as-Sunah melalui sistem pendidikan yang seimbang, bersepadu, menyeluruh dan berterusan.

Sekolah yang bertemakan soleh wa musleh yang bermaksud baik dan membaiki ini terletak di Lot 6790, Lorong Matang Jaya 4. Pendaftaran untuk kemasukan pelajar tahun satu tahun 2015 telah dibuka. Maklumat lanjut boleh dirujuk terus ke sekolah atau melalui talian telefon 082646158.

Read 2836 times Last modified on Saturday, 23 May 2015 23:57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Sarawak

Pertubuhan IKRAM Malaysia
Negeri Sarawak,
Tingkat 2, Lot 3108-3113, Sublot 3,
Jalan Astana, 93050 Petra Jaya,
Sarawak, MALAYSIA.
No. Tel. / faks : 082-230 927
No. Tel. Setiausaha :
Dr. Noor Hisyam bin Noor Mohamed
(017-334 6405)
Our website is protected by DMC Firewall!