wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 20 رجب 1442   |   Wednesday 03 March 2021
HC ZIARAH PERKAMPUNGAN ORANG ASLI
Pada petang semalam, skuad Hidayah Centre (HC) Pahang telah berkunjung ke Kampung Orang Asli di Paloh Hinai, Pekan. Mereka berjumpa dengan tok batin dan juga menziarahi dua buah rumah muallaf Orang Asli di sana.
Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang
SUMBANGAN DIPERLUKANKuantan, 6 April - Memasuki bulan April, bermakna masih ada lagi berbaki 8 bulan sekurang-kurangnya Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang disiapkan. Projek ini telah
IKRAMHEALTH PAHANG MEMBERIKAN KHIDMAT
Pekan, 11 April - Bertempat di Sekolah Berasrama Penuh Intergrasi Tun Abdul Razak, Pekan telah diadakan Hari Terbuka Asrama. Pelbagai acara diadakan dan IKRAMHealth Pahang telah dijemput untuk memeriahkan program
UKHUWAH TERJALIN INDAH
Kuantan, 29 Mac - Silaturrahim dan ukhuwah tersulam indah antara akhawat daerah Kuantan dan akhawat daerah Temerloh sempena Program Jaulah Akhawat IKRAM Daerah Kuantan. Program ini diketuai oleh Timbalan Ketua Wanita
Tuesday, 31 March 2015 08:00

Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang

Rate this item
(0 votes)

11149535 828230660590956 6926162591845001888 n

SUMBANGAN DIPERLUKAN
Kuantan, 6 April - Memasuki bulan April, bermakna masih ada lagi berbaki 8 bulan sekurang-kurangnya Fasa 1 Projek Kompleks Pendidikan & Komuniti IKRAM Pahang disiapkan.

Projek ini telah dimulakan perbincangan sekitar tahun 2013 bertujuan mewujudkan satu pusat komuniti yang menjalankan pelbagai aktiviti antaranya pusat pendidikan, dakwah dan kemasyarakatan.


Pelbagai agensi dibawah Pertubuhan IKRAM Malaysia Pahang akan disatukan dibawah satu bangunan agar ia memudahkan masyarakat setempat mengetahui berkaitan program-program terkini yang dianjurkan. Antara agensi terlibat ialah Sekolah Al-Amin, Tadika Permata Hidayah, Aqsa Syarif, Hidayah Centre, I-Bantu, IKRAMHealth, IKRAMteens dan sebagainya.


Anggaran kos keseluruhan adalah sebanyak RM 4 Juta. Sumbangan orang ramai amat kami alu-alukan bagi menampung kos pembinaan dalam pelbagai bentuk samaada wang tunai, bahan binaan, perabot atau peralatan sekolah dan lain-lain.


Semoga dengan pembinaan kompleks ini akan dapat merancakkan lagi aktiviti-aktiviti berkaitan dakwah dan tarbiyyah ke negeri Pahang. Insha-Allah.

Read 2604 times Last modified on Sunday, 03 May 2015 12:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi IKRAM Pahang

Pertubuhan IKRAM Malaysia Negeri Pahang

B76-1, Taman Mahkota Putra, IM8
25200 Kuantan
Pahang Darul Makmur

No Tel :019-987 4233 (Pejabat)
Emel :ikrampahang@gmail.com

Our website is protected by DMC Firewall!