wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 7 شوّال 1442   |   Tuesday 18 May 2021

 

PETALING JAYA - Yayasan Ikram Malaysia telah menyerahkan sumbangan keperluan asas kepada 28 orang penerima Orang Kurang Upaya (OKU) penglihatan dari Blok D PPR Lembah Subang 2 pada Ahad, 25 April lalu.

Serahan ini diketuai oleh Pengurus Unit OKU Yayasan Ikram Malaysia, Dr Wan Najwa Wan Zohdi. Turut membantu melancarkan serahan sumbangan ini adalah Ketua Blok D, Encik Endi Susilo Tasiron.

 

Kata beliau, paling ramai penduduk di blok ini adalah dalam kalangan orang buta dan beliau mengucapkan ribuan terima kasih sudi membantu penduduk di sini.

 

Turut hadir orang yang bertanggungjawab (OYB Subang Jaya), Encik Mohd Fadzly Abd Ghafar dan Eksekutif Pembangunan Projek Yayasan Ikram Malaysia, Cik Afifah Ahmad.

 

Penerima-penerima OKU penglihatan ini terdiri daripada pelbagai kaum dan kebanyakan mereka boleh memasak sendiri walaupun kekurangan deria penglihatan.

 

Yayasan Ikram Malaysia turut merakamkan penghargaan kepada semua para penderma budiman yang prihatin akan golongan memerlukan seperti mereka ini.

 

Bagi mereka yang ingin menyumbang, sila salurkan sumbangan anda melalui :

 

http://yayasan.ikram.org.my/infaq-ramadan/

atau

YAYASAN IKRAM MALAYSIA
5621 4240 4402 (Maybank)
Ruj: RR21
E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

"Apapun harta yang kalian infakkan maka Allah pasti akan menggantikannya, dan Dia adalah sebaik-baik pemberi rezeki." (Saba': 39)

Last modified on Tuesday, 27 April 2021

Leave a comment

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd