wrapper

Berita Terkini

الثلاثاء 18 ذو الحجّة 1442   |   Tuesday 27 July 2021

SHAH ALAM - Seramai 25 keluarga asnaf di Pangsapuri PPR Kampung Baru Hicom telah menerima bantuan komputer riba Chromebook melalui Program Bantuan Peranti Untuk Pendidikan Anak Asnaf pada Ahad, 31 Januari lalu di sini.

Program ini diadakan dengan kerjasama  Yayasan Ikram Malaysia, IKRAM Kawasan Shah Alam serta Persatuan Wanita PPR Hicom (PERWACOM) melalui sumbangan orang ramai kepada Yayasan Ikram Malaysia.

 

Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Ikram Malaysia, Tn Kamsani Nasir dalam ucapan pembukaannya berkata, asas sesebuah pembangunan negara bermula dengan pendidikan pada awal usia dan beliau berharap agar bantuan ini dapat membantu pelajar-pelajar yang memerlukan.

 

“Saya juga berharap ibu bapa dapat memastikan apa yang disumbangkan ini memberi manfaat serta diuruskan dengan baik,” tambahnya.

 

Rata-rata penerima sangat menghargai sumbangan komputer riba ini kerana ia amat membantu pembelajaran dalam talian untuk anak-anak mereka dan mengelakkan daripada keciciran.

 

"Terima kasih banyak kepada pihak penyumbang. Sumbangan ini sangat membantu anak-anak saya belajar dan dapat meringankan beban kami," kata salah seorang penerima.

 

Menurut Kamsani, Yayasan Ikram Malaysia akan terus membantu golongan yang memerlukan secara berperingkat dan bersasar.

 

Turut hadir sama bagi menjayakan program ini Dr Wan Najwa Wan Zohdi dan Hj Mahmud Ibrahim mewakili pengurusan Yayasan Ikram Malaysia dan Pengerusi PERWACOM, Puan Norizan Muhammad.

 

Bagi mereka yang ingin menyalurkan sumbangan bagi membeli peranti untuk keluarga asnaf, sila klik pautan https://www.billplz.com/peranti.

 

Sumbangan juga boleh dibuat melalui akaun berikut:

YAYASAN IKRAM MALAYSIA
Maybank
562142404402
Rujukan : Peranti

E-mel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Last modified on Wednesday, 03 February 2021

Leave a comment

Iklan Penaja


Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd