wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 25 ذو القعدة 1441   |   Thursday 16 July 2020


SERI KEMBANGAN - Majlis Pengetua Guru Besar Sekolah Islam Malaysia (MPGBSIM) menyambut baik Projek Perpaduan Sosial bersama Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah Cina (Dong Zong).

Ini berikutan perbincangan Bahagian Projek Kepelbagaian Kaum dan Budaya NGO itu dengan pihak Majlis Pengetua Guru Besar Sekolah Islam Malaysia (MPGBSIM) pada 29 Mac lalu, di sini.

“Sebagai langkah awal dalam kerjasama ini, pihak Dong Zong menjemput semua sekolah menengah rangkaian dan rakan IKRAM MUSLEH untuk menghantar para pelajar menyertai program Treasure Hunt dan Multi Cultural Camp yang akan diadakan pada hujung tahun ini,” kata Pengerusi MPGBSIM, Isharuddin Ismail.

Dong Zong yang diketuai Kong Wee Cheng selaku pengurus Projek Perpaduan Sosial (The Social Cohesion Project) dan MPGBSIM pula diketuai oleh Isharuddin.

“Pertemuan yang berlangsung tersebut membincangkan mengenai program-program silang budaya yang akan diadakan bersama antara sekolah-sekolah naungan MPGBSIM dengan pihak Dong Zong.”

Menurutnya, pihak MPGBSIM akan mengemukakan cadangan penyertaan para pelajar sekolah Dong Zong dalam program-program kebudayaan di sekolah-sekolah IKRAM MUSLEH.

Turut hadir bersama Pengarah Eksekutif IKRAM MUSLEH, Ustaz Megat Mohamed Amin Megat Mohamed Nor yang bertindak sebagai pengendali perbincangan dan beberapa orang wakil daripada Dong Zong dan MPGBSIM.

Last modified on Monday, 15 April 2019

Leave a comment

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is a Joomla Security extension!