Print this page
Tuesday, 15 September 2015 08:00

Jerebu: Petronas, IKRAM Kota Samarahan edar topeng muka percuma

Rate this item
(0 votes)

KOTA SAMARAHAN - Petronas Kuching Samarahan Expressway dengan kerjasama Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Daerah Kota Samarahan dan IKRAM Siswa Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) mengagihkan topeng muka kepada orang ramai hari ini.

Operator, Lucas Lim berkata, pengagihan topeng muka itu merupakan salah satu tanggungjawab sosial yang dilakukan oleh pihak.

“Kita lihat keadaan berjerebu semakin teruk. Oleh itu, kita merasakan adalah perlu mengambil langkah kepada orang ramai menggunakan topeng muka supaya langkah kesihatan,” katanya kepada Utusan Sarawak hari ini.

Katanya, sebanyak 200 topeng muka diagihkan secara percuma kepada orang ramai khasnya penunggang motosikal.

“Ini adalah kali pertama kita mengadakan program seperti ini memandangkan keadaan jerebu yang semakin teruk,” ujarnya.

Katanya, selain itu pihaknya juga mengadakan program lain sebagai penghargaan kepada pelanggan seperti mengagihkan bubur lambuk pada bulan Ramadan.

Sementara itu, Setiausaha Daerah, Mohd Azrin berkata, Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM) Daerah Kota Samarahan menyokong program pengagihan topeng muka bagi memberi kesedaran kepada orang ramai.

“Apa yang kita lihat masih ada pengguna jalan raya khasnya penunggang motosikal masih tidak menggunakan topeng muka sedangkan keadaan jerebu teruk pada masa ini,” jelasnya.

Katanya, pertubuhan itu mengadakan program yang berteraskan kepada kebajikan dan masyarakat di sekitar kawasan berkenaan sejak penubuhannya.

Tarikh: 13 September 2015
Sumber: Utusan Sarawak
Link: http://bit.ly/1KjD6r2

Read 1543 times Last modified on Tuesday, 15 September 2015 16:37
DMC Firewall is a Joomla Security extension!