wrapper

Berita Terkini

الإثنين 23 جمادى الثانية 1441   |   Monday 17 February 2020

Program menarik sempena Hari Bahasa Ibunda Antarabangsa 2020


KUALA LUMPUR - Sambutan Hari Bahasa Ibunda Antarabangsa 2020 (IMLD 2020) bakal dimeriahkan dengan dua program menarik bertemakan ‘Mempromosi Keterangkuman dan Pendidikan Bahasa Ibunda’.

Read more...

Sembilan resolusi untuk al-Quds, Palestin


KUALA LUMPUR - Persidangan Ketiga Liga Ahli Parlimen Untuk Al-Quds (LP4Q) yang berakhir Ahad lalu meluluskan sembilan resolusi untuk menggerakkan usaha-usaha ahli Parlimen antarabangsa dalam menangani isu al-Quds dan Palestin.

Read more...

Pelan damai hanya menyebelahi Israel


KUALA LUMPUR - Malaysia berpendirian bahawa pelan damai Israel-Palestin ‘the Deal of the Century’ yang diumumkan AS tidak boleh diterima sama sekali dan sangat tidak adil, kata Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Read more...

LP4Q platform terbaik pertahan al-Quds

PETALING JAYA - Persidangan Ke-3 Liga ahli Parlimen Untuk Al-Quds (LP4Q) pada 8 dan 9 Februari ini akan menjadi platform terbaik bagi ahli-ahli Parlimen dari seluruh dunia untuk mempertahankan Palestin dan Al-Quds.

Read more...

FB Geng Tolak Buli didik remaja, masyarakat


SERI KEMBANGAN - IKRAM Muda hari ini mengumumkan pelancaran laman Facebook 'Geng Tolak Buli' sebagai salah satu usaha dan inisiatif mendidik remaja dan masyarakat menangani gejala buli.

Read more...

Tolak pelan yang biadap!

KUALA LUMPUR - Rakyat Malaysia hari ini menyatakan solidariti bersama Palestin, menolak pelan damai tajaan AS 'Deal of the Century' yang biadab, tidak masuk akal dan merupakan pencabulan hak rakyat Palestin yang terburuk dalam sejarah.

Read more...

Solidariti Fajar Sadiqin Jumaat ini


SERI KEMBANGAN - Berikutan meningkatnya tekanan ke atas rakyat Palestin yang mengawal dan menjaga Masjid al-Aqsa (murabitun dan murabitat) oleh Zionis Israel, Aqsa Syarif dan Gabungan Wanita Malaysia untuk al-Quds dan Palestin (MWCQP) telah melancarkan kempen ‘Solidariti Fajar Sadiqin’.

Read more...

Kebun komuniti menuai hasil

GOMBAK - Projek kebun komuniti di perkarangan Dewan Orang Ramai Batu 9, Gombak Utara berjaya meraih tempat kedua Kebun Komuniti Terbaik Majlis Perbandaran Selayang (MPS) 2019 di samping memenangi kategori Plot Terbaik (plot tanaman Roselle) pada 14 Januari lalu.

Read more...

Iklan Penaja

  

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

Our website is protected by DMC Firewall!