wrapper

Berita Terkini

الأربعاء 5 جمادى الثانية 1439   |   Wednesday February 21 2018

Baikilah perkahwinan, gapai kebahagiaan


“Saya dah sampai fasa hambar dan tiada lagi cinta. Bantulah saya bagaimana dan apa yang boleh saya buat? ” luah seorang peserta dalam bengkel perkahwinan.

Read more

Guru perlu menjadi qudwah

SEREMBAN - Mufti Wilayah Persekutuan, Sohibus Samahah Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri telah merasmikan Pelancaran Program NILAM (Nadi Ilmu Amalan Membaca) dan Pelancaran Tabung Kebajikan Asnaf Surau Al-Amin di Sekolah Rendah Islam (SRI) As-Sa’idiyyah, di sini.

Read more

Asas agama yang kukuh senjata utama

KOTA BHARU - Majlis pelancaran kempen Malaysias Against Pornography (MAP) peringkat Negeri Kelantan yang dianjurkan Wanita IKRAM Negeri Kelantan telah berjaya diadakan pada 3 Februari lalu di Hotel Royal Guest House, di sini.

Read more

MSM18: Hebat jasmani, hebat rohani


ISKANDARIAH - Cuti musim sejuk tahun ini telah dihangatkan dengan program Mukhayyam Syita' Mesir (MSM18) anjuran Kelab IKRAM Mesir pada 28 -30 Januari lalu di Pantai Maamora, di sini.

Read more

Perkenalkan undang-undang kebebasan maklumat

KUALA LUMPUR - Wakil NGO mendesak supaya kerajaan memperkenalkan undang-undang kebebasan maklumat untuk menjamin ketelusan pentadbiran bagi melengkapi Akta Rahsia Rasmi (OSA).

Read more

PRU14: Hentikan kebencian kaum dan agama - GBM

KUALA LUMPUR - Gabungan Bertindak Malaysia (GBM) melahirkan kebimbangan ekoran ucapan-ucapan kebencian kaum dan agama yang mencemari negara kebelakangan ini.

Read more

Jangan sampai bahasa sendiri dilupakan

KUALA LUMPUR - “Kita mahukan pembangunan, mahu dipandang tinggi oleh masyarakat luar, hinggakan bahasa ibunda kita turut lupakan,” demikian kata Bahsami, wakil masyarakat orang asal Semai.

Read more

Buku 'Istiqāmah: Jalan Ke Arah-Nya' dilancarkan


Buku 'Istiqāmah: Jalan Ke Arah-Nya' karangan Ahli Dewan Perwakilan Nasional (DPN) IKRAM, Prof. Dr Mohamed Hatta Shaharom telah dilancarkan semasa Sidang DPN ke-16 pada Sabtu lalu.

Read more

Iklan Penaja

  

 

Pertubuhan IKRAM Malaysia

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) yang didaftarkan pada 22 Oktober 2009 adalah pertubuhan dakwah, tarbiah dan kebajikan yang prihatin terhadap urusan-urusan kehidupan masyarakat umum sejajar dengan ajaran dan cara hidup Islam. IKRAM berusaha untuk menegakkan syariat Islam di Malaysia sebagai rahmat kepada seluruh alam. .

 

Facebook

TV IKRAM

tv ikram

Hubungi Kami

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM)

No. 6, Jalan Dagang SB 4/1, Taman Sungai Besi Indah
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA

Tel: +603-8945 6999, +603-8945 3666
Fax : +603-8945 1772

E-mel

Umum: info@ikram.org.my
Pentadbiran: pentadbiran@ikram.org.my
Keahlian: keahlian@ikram.org.my
Kewangan: kewangan@ikram.org.my

DMC Firewall is a Joomla Security extension!